Tagrensning af beskidte tagplader

Vand, alger og mos kan nemt gøre taget snavset. Dette kan ikke mindst gøre et tag farligt at se på, det destruerer også et tag. Nedbør kan nemlig resultere i fugt ikke blot på overfladen af tagpladerne, men også under tagpladerne, hvilket gør, at dit tag langsomt bliver nedbrudt. Det tager lang tid at lægge et splinternyt tag, og det koster mange penge. En forbedring med tagrensning samt maling vil bestemt gøre taget ligeså flot, og så koster det kun ¼ af det nye tag. Et tag, hvor der er blevet ordnet en tagrensning, er samtidig ligeså modstandsdygtigt som helt nye tagplader.

Når dit tag bliver istandsat, bliver det først gennemset for samtlige skader, hvorefter det bedres. Derefter skal taget have lavet en tagrensning, hvor det til at starte med vaskes, hvorefter taget renses omhyggeligt ved brug af en børste, ikke kun på selve tagpladerne, men derudover i overlapningerne samt i alle kanter. Nu skal taget skylles efter med vand, og dermed er alt snavs fjernet, hvorefter taget får en behandling mod alger for at forebygge en ny begroning. Taget er nu klar til at kunne blive malet.

Der er forskellige former for tagbelægning bygget af forskellige former for grundmaterialer. Alle tag, man har kan blive renoveret, og stort set alle tag kan holde til højtryksrensning. Dette gælder eksempelvis bølge og skiffer eternit og tage, der bliver lavet af stål, der er rustbeskyttet. Tegltage er skrøbelige og de kan dermed ikke udholde højtryksrensningen, men de kan stadig få udført en behandling, der forebygger alger. Tagpladerne i et virkelig gammelt tag kan eventuelt være lavet med materialet asbest, der er bedre end nye tagplader, så selvom de er beskidte, slidte og begroede, kan de stadig få en tagrensning og en omgang maling og ende med at være så nydelige som nye.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>