Forskellige slags efterskoler til alle

Har du lyst til en interessant skoleperiode? Såfremt svaret er ja, vil jeg rekommandere dig at vælge efterskole… Der findes mellem 250 og 270 efterskoler i Danmark – og de ligger i hele landet. En efterskole er en dansk opfindelse, og der har elever i 15-års alderen muligheden for at gennemføre 8., 9. el. 10. klasse. Egentlig er det en kostskole, grundet at du ej kun er i skole der, men herforuden er bosat der. Efterskoler har indflydelse på teenagernes faglige foruden subjektive evolutionsproces, og dermed får teenagerne et godt afsæt til voksenverdenen.

Det er nogle ret uens efterskoler, hvilket betyder, at der med stor sandsynlighed eksisterer en efterskole, der er passende til dig. Eksempelvis eksisterer der efterskoler for teenagere, der har særlige behov, blandt andre skoler til dem, der er ordblinde. Efterskolerne ligger inde med masser af varierende fag, fritidsarrangementer foruden ferier. Du kan sågar vælge en efterskole, hvor alle har samme interesse. Det er f.eks. en idrætsefterskole el. musikefterskole.

Det siges, at ét år på efterskolen kan sammenlignes med syv menneskeår. Det kan man egentlig godt forstå, når man tænker på hvor mange ting, du faktisk oplever på kun ét år. Tilmed vil du få en masse gode venner og veninder, hvilke du raskt kommer til at kende, på grund af at I lever sammen; bor sammen og går i skole sammen. Mange efterskoler tilbyder – foruden basisfagene – linjefag såvel som mange forskellige selvvalgsfag. Som følge deraf skal du selv beslutte, hvorledes timerne vil være.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>