Energimærkning skaber grobund for energibesparelser

Energimærkning er blevet til som en følge af et ønske om at modarbejde klimaproblemet ved at mindske energiforbruget. Dertil er energimærkning blevet gjort obligatorisk. Hvis man skal have udarbejdet en en energimærkning af bygningens energiforbrugende komponenter som for eksempel klimaskærmen, vil det være klogest at indgå en aftale med en ingeniørfirma, som er godkendte ift. udførsel af energimærker til forskellige slags ejendomme som for eksempel parcelhuse, tvillingehuse såvel som forretninger og offentlige bygninger.

Talrige kommuner er imidlertid meget højtstræbende på klimaområdet. Derfor har de fleste kommuner besluttet, at den officielle energimærkning er obligatorisk hvis man vil have godkendt en ibrugtagningstilladelse. Det indebærer, at det er påkrævet for jer at få lavet en energimærkning af ejendommen, når isoleringen er anlagt eller måske umiddelbart inden hvad enten din ægtefælle og dig skal i gang med at bygge helt nyt eller, om I planlægger en ombygning.

Energimærkningen bliver udført som et tjek af villaens isolering og varmeanlæg og inkluderer en en rapport, som opridser eventuelle forslag til forbedringer, der som regel kan laves til en meget favorabel pris. Når du og din ægtefælle har fået udarbejdet en lovpligtig energimærkning af jeres parcelhus, får I en en karakter på den såkaldte energiskala, som vurderer, hvor klimavenligt samt effektivt isoleret der er i forhold til det forudberegnede energiforbrug.

På skalaen, som bruges til energimærkning af huse, gives A som karakter til huse, som lever op til de skrappeste påkrav i de nyeste bygningsanvisninger, mens karakteren C og derunder angiver alle typer af bygninger med voksende energiforbrug. Er ejendommen blevet bygget i perioden 2006 til 2010 er karakteren B påkrævet. I tilfælde af at din partner og dig har en ejendom med en energimærkning med karakteren A på energiskalaen, kan I som udgangspunkt selv vælge hvilken energiforsyning, som I foretrækker. Netop af den årsag er der sund fornuft og god økonomi i at have fokus på, at jeres parcelhus opnår en fordelagtig energimærkning.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>